tirsdag den 13. juli 2010

Agurketid. Ikke nødvendigvis kedeligt, selvom man er hardcore nyhedsfan. Der er fx en masse skriverier om, at den populære Kanal 4-serie "De Unge Mødre" skulle være lidt for god reklame for rollen som teenagemor.

Det er socialminister Benedikte Kiær, som har været ude med kritikken af det ellers formidable program, som jeg personligt mener er usandsynligt underholdende i kraft af de medvirkendes tæerkrummende udtalelser, sociale udfordringer og generelle livsindstilling. Men ifølge ministeren glorificerer programmet rollen som ung mor, og en af de medvirkende (Puk Rebecza Johansen) har bekræftet kritikken med en foruroligende historie om, at hun er blevet kontaktet af unge piger, som påtænker at blive gravide - blot med det formål at komme med i "De Unge Mødre". Mange unge teenagepiger går rundt med drømme om at være celebrities - og for nogle er det åbenbart fuldstændig ligegyldigt, hvad de er kendt for: så ubetydeligt at de kan overveje at blive mødre i konfirmationsalderen.

Holdt. Stop lige en gang. Er du 14-15 år? Vil du gerne være kendt? Har du ikke noget talent? Er du generelt lidt nedern? Så kan du alligevel få en succesfuld karriere i medierne - du skal bare knalde en fyr, du har mødt på arto, presse et spædbarn ud af din teenagekrop, sige et par naive ting til Kaare Sand og hans tv-hold og vupti - så er du kendt!

Benedikte Kiær mener tydeligvis, at det er en uholdbar løsning. Men whatever - så er du jo kendt! Men ja, okay, du har et barn, og hvad så? Der er masser af tid til nye oplevelser, venner, erfaring, uddannelse, karriere og liv senere hen - når du er omkring 20 og barnet er nået skolealderen... Jeg vil dog gerne påpege, at jeg er uenig med ministeren, når hun siger at "De Unge Mødre" glorificerer teenageforældrene, og derimod giver jeg Kaare Sand ret, når han siger at programmet viser "skyggesiderne" af det at være ung mor. Men det ser åbenbart ikke så afskrækkende ud for alle - måske de unge wanna-be-mommies er trætte af solen i det frie liv og hellere vil ind skyggen hos de andre "kendte" piger fra tv-serien. God tur i kendis-maskinen! Stakkels potentielle babyer...

1 kommentar:

  1. Det skal lige siges, at jeg er stor fan af Malou Stellas superseje mor. Hun er virkelig en tough kvinde, som klarer rollen som mor og meget ung bedstemor med al den coolness hun kan, mens hun samtidig formår at styre familien igennem med fast hånd. Der er altid styr på tingene i Navarana-hjemmet. Go Malou Stellas mor, go!

    SvarSlet