tirsdag den 24. august 2010

Talent?!

Selvom jeg er stor fan af programmer som Paradise Hotel, The Hills, Top Model, X-factor, De Unge Mødre, Singleliv, Kokkekampen, Helvedes køkken, Comedy Fight Club og alle de andre, så må jeg desværre udtrykke min negative indstilling til programmer som Talent 2010. Måske er det fordi jeg ikke var med fra starten. Jeg var i udlandet og missede derfor den første omgang Talent og den tilhørende medieopmærksomhed, kollegaernes mandagsevaluering af fredagens program i frokostpausen og markedsføringen af programmet på samtlige DR platforme. Det er svært at pege på, hvad der præcis er galt med det. Men jeg vil da gerne lige give et bud på årsagerne til det:

Præmis: Det handler om at finde et talent.
Problem: Der er bare ikke så meget talent at finde derude i de danske samtalekøkkener og børneværelser. Folk kommer ind og kan nogle mærkelige ting, som de kalder "talent". (se fx de to rednecks som påstod at de kunne dræbe 12 mand på 30 sekunder... De kunne ikke engang skyde et par ballonger på 4 meters afstand..)

Præmis: Publikum er med!
Problem: Selvom det er meningen at publikum skal skabe en stemning og nærmest fungere som "fjerdedommer", så er publikum meget passive... Ofte ser man publikum sidde helt apatiske og kede sig. Og så falder ideen jo lidt til jorden.

Præmis: Det skal være underholdende!
Problem: Men det er ikke hverken sjovt eller underholdende at sidde og kigge på en flok amatører, der gør det okay, men stadig er amatører. De er ikke super dygtige, og derfor er det ikke fascinerende. De er heller ikke super dårlige (de fleste af dem) og derfor er det heller ikke komisk/tragisk/spottende. Det er bare kedeligt! Og ikke særlig underholdende.

Præmis: Der skal være kendte dommere!
Problem: Valget af dommere er svært i et program, hvor præstationerne finder sted inden for mange forskellige genrer og bedømmelserne går derfor langt ud over dommernes ekspertiseområde. Af en sær grund har man ladet ham Nikolaj Koppel fortsætte (sikkert for at retfærdiggøre hans malplacerede værtsrolle i Aftenshowet). Jokeren er jo en cool gut og giver Talent lidt mere street credit, men altså - Joker-dreng, din sell out! Du er meget bedre end det! Og hvad var det lige Hella Joof var ekspert i? Hun snakker bare enormt meget og synes selv at hun er mega spas - men hold da op, hvor er hun bare med for at blive set og råbe højt.

Præmis: Der skal være en folkelig vært!
Problem: Felix. Jaja, han er folkelig, men han er for børn.

Præmis: Seerne skal bevæges!
Problem:
Det er simpelthen for langt og for uinteressant at høre om, hvordan SAMTLIGE af deltagerne går med den samme drøm, har kæmpet med diverse personlige problemer, og får støtte/mangler støtte af de nærmeste. Det er skåret over den samme skabelon, og det er som om producerne graver efter noget spændende/chokerende/bevægende, som bare ikke findes (Hvad gør man så? Man sætter lidt baggrundsmusik/lyd på, og skaber stemningen alligevel! Næsten da..)

Ja, ja, meget er jo gennem tiderne blevet sagt om diverse talent/reality/sang-programmer, som hvert år toner frem på skærmene i de små hjem. Og nu har jeg også fået luft for min negativitet omkring Talenterne... Så er jeg klar til at sidde foran skærmen fredag kl 20 og se næste runde :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar