torsdag den 26. august 2010

Dagens Kvinde









"Dagens Mand" på TV2 var igår skiftet ud med "Dagens Kvinde". Til tonerne af "Here Comes The Bride" indtog den tidligere bordtennisstjerne - nu hindbærsnittebager - Eva scenen i en hvid tyl-marengs med slæb og slør. Brudekjolen afskrækkede en hel del fyre med det samme, da fleste af drengene tændte totalt af ved tanken om en date med en desperat giftemoden singlepige, og selvom Eva hårdnakket påstod, at det var "humor", så var der ikke meget at grine af i første runde. Den berygtede Michael Lange (den arrogante, ondsindede fyr fra Paradise Hotel) var heller ikke sen til at påpege, at han var sikker på, at kjolen var et forsøg på at skjule "en stor fed røv". Så var tonen sat!

Eva var måske heller ikke lige mainstream-drømmepigen for de fleste drenge. Bankrådgiver. Husmor. "Fuld af spas". Really? Hun blev ved med at snakke om, hvor sjov hun var, og hvor meget humor hun havde. Det blev helt mistænkeligt. Hun endte da også med at frastøde alle fyrende, men heldigvis var den lille rødhårede gut stadig frisk på at tage hende med på date.

Efterfølgende var den unge Louisa (numerologi-tilhænger, spiritualist, bokser) et lidt større hit hos drengene, indtil det blev afsløret, at hun bor hjemme på værelset hos mor - med enkeltmandsseng, bamser og hele pivtøjet. Forinden var det da også lykkedes et par af fyrene at give hende nogle negative kommentarer med på vejen - især blev hun klandret for at være bleg og lyshåret (helt almindelig skandinavisk i sit look, men alligevel følte en fyr for at være super arrogant og nedladende i sin vurdering af hendes udseende).

Jeg har umådelig svært ved at forstå deltagernes motivation for at svine Dagens Mand/Kvinde til på den måde, som det ofte foregår. At folk er lynende hurtige til at afvise en date udelukkende pga udseendet - det forstår jeg såmænd godt. Men at de ligefrem føler et behov for at nedgøre og spotte den potentielle date er mig helt ubegribeligt. De portrætterer jo sig selv som ultra overfladiske, arrogante, fordomsfulde, bedrevidende, kræsne mennesker, der i stedet for at sige "Du er ikke lige min type" meget hellere vil fortælle deres offer at hendes hår er klamt, hendes bryster er skæve eller at hun er fed og grim... Hvor er diplomatien? Hvor er manererne? Hvor er høfligheden? Hvor er charmen? Hvis man stiller sig op på nationalt fjernsyn og siger at man "slukkede på knappen" fordi man ikke er tiltrukket af en pige, så fair. Men lad være med at dizze hende, bare fordi du er til noget andet! Hun er måske heller ikke interesseret i dig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar