fredag den 6. august 2010

Hold nu kæft med "Fejl 40" !

Jeg er så mega træt af folk der anvender udtrykket "Fejl 40". Især den slags mennesker der bruger udtrykket alt for tit - og dem er der altså nogle stykker af derude! Hold nu kæft! Det er ikke fordi jeg personligt føler mig nedgjort, forulempet eller ramt af det - for jeg har yderst sjældent begået en fejl 40 og blevet gjort opmærksom på det. Nej, det er selve måden, hvorpå udtrykket bliver brugt - det er en italesættelse af andre mennesker på den værst tænkelige måde - en hovmodig, vigtigper-agtig attitude som man møder hos mennesker, der siger "Fejl 40" alt for ofte.

Til dem som har været så heldige aldrig at have stiftet bekendtskab med en "Fejl 40"-påpeger, eller ikke kender udtrykket, så kan jeg lige informere om at "Fejl 40" bruges inden for elektronikken til at udtrykke at kilden til den fejl, teknikeren er tilkaldt til, befinder sig 40 cm fra udstyret (nemlig brugeren). Udstyret er ikke fejlramt, men forkert betjent. Altså en BRUGERFEJL. Udtrykket har derfor tidligere været intern jargon i faget og fornærmede ikke kunderne, hvis de f.eks. overhørte en udsendt teknikers telefonsamtale hjem til værkstedet/kontoret etc.

Indlejret i brugen af udtrykket "Fejl 40" ligger der samtidig en vis hånlig distance til eller latterliggørelse af brugeren, og jeg mener, at det er enormt arrogant at sige "Fejl 40" hele tiden. Det er derfor man også typisk finder "Fejl 40"-sigere bland forsmåede mennesker med kedelige job - som fx udkørende teknikere, supportmedarbejdere, regnskabsassistenter, kundeservicefolk osv. De fryder sig ofte, når de kan påpege fejl hos andre mennesker - og sige "Det er vist en fejl 40" - og derved hæve sig over "den dumme kunde" på en indforstået, slet skjult, mega arrogant, og yderst hoven måde. Hold nu kæft! Vi er efterhånden mange der godt ved hvad "Fejl 40" betyder, og I er nu gennemskuet og der er ikke noget "sejt" eller overlegent ved at sige det klamme klamme udtryk igen og igen - det gør dig ikke smartere, klogere eller bedre end nogen andre. Det afslører faktisk at du er patetisk og nedern.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar