tirsdag den 21. september 2010

Sunny Beach - aaaadr! og gab gab gab...

Det er faktisk pænt meget for dårligt at jeg slet ikke har været omkring tv3's nye serie om de glade unge mennesker i Sunny Beach. Men jeg orker det næsten ikke. Det er så lamt og klamt og kedeligt - tænk at tv3 ikke formår at lave underholdende fjernsyn og vise potentialet af al den spas og gak, der vel et eller andet sted gemme sig under overfladen når man er fuldtidsbartender i Sunny Beach i Bulgarien. Men no way. Hvorfor!? Fordi programmet består af små triste seancer på én lang række af uendelig kedelighed og ligegyldighed, men for en god ordens skyld, vil jeg lige præsentere en overskuelig liste med årsagerne til, hvorfor "Bartender i Sunny Beach" er totalt flop:

1) Geografisk placering: Sunny Beach. Det taler jo for sig selv. Ja, der er sol og strand og vand, men stedet er jo malket for alting skønt, kulturelt og karismatisk. Det er en heksekedel bestående af stive, uflatterende og højrøstede teenagere, "voksne GUIDER" der burde skydes, og griske forretningsmænd der bare vil tjene penge på diskoteker og hoteller. Det er jo et forfærdeligt sted.

2) Kulisserne: Serien bliver jo filmet, hvor bartenderne opholder sig. Klart nok. Men det er de lusede og triste hotelværelser, der flyder med sure håndklæder, plastikposer og bombede kufferter, sandede lagener, tallerkener med madrester, tomme flasker og brugte kondomer. Alt for mange mennesker presset sammen på alt for lidt plads - uden skabe, så alting er fremme konstant. Og når de ikke er på hotellet, så er de på barerne, hvor vi også lige får rundvisning ved højlys dag - og er der noget mere trist end et diskotek i daglys? I think not! Og lad os lige runde den af med en bonuskommentar: Når et sted hedder 'Den Glade Viking' taler det jo ret meget for sig selv.

3) Interviews med de medvirkende. De foregår på verdens klammeste og mest nasty og tacky blå baggrund, hvor de sidder og snakker til kameraet som i en billig version af Paradise Hotel. Det fungerer slet ikke, at de ligesom bliver "hevet ud" af deres naturlige ramme (livet som bartender i SB), som om de er med i et spil eller show (som fx PH) og skal "kommentere" det (i underlige interviews) - det gør det kun endnu mere sørgeligt, for det er jo ikke noget gameshow - det er jo deres nedern liv.










4) De medvirkende. Bartenderne. Pigerne, men især drengene. "Flotte Fyr". Jeg behøver jo egentlig ikke sige mere. Meeeeen, han skal da lige have med på vejen at dette kælenavn, (som han ynder at bære, selvom det jo er årtusindets største misforståelse og han er den eneste der ikke fatter ironien), er det enestede lyspunkt og underholdende element i et ellers meget tamt tv-program. SB-ungerne er de mest ligegyldige, ucharmerende, karakterløse mennesker man kan samle i ét enkelt program - jeg er nærmest imponeret over castingens stramme linie, men har det været en udfordring? Eller findes der kun denne slags mennesker på den forheksede strand i det billige Bulgarien?

5) Handlingen. Hvor er den? Der sker jo ikke en rygende fis. Så er der nogle der får fisse, men det ser man jo ikke. Så er der en masse scoreregler og pengeafpresning, men det ser vi heller ikke. Så i stedet ser vi bartender spille lidt volleyball og sætte hår på hinanden (meget weird, når det foregår mellem drengene) og spise natmad på vej hjem. Hold kæft, hvor er det tørt! Gab gab gab...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar